Cases

Teamontwikkeling is belangrijk in vrijwel elke sector, en vooral cruciaal in omgevingen waar samenwerking, innovatie en efficiëntie sleutel tot succes zijn. Hieronder een aantal casussen waar teamontwikkeling het verschil maakte.

Een team in een brainstormsessie in een kantooromgeving

Werk maken van transities

Effectieve samenwerking rondom transities vereist participatie van overheden, het bedrijfsleven, inwoners, maatschappelijke organisaties en onderzoeksinstellingen. Daar waar het toonaangevende onderzoeksinstituut DRIFT transformatieve kennis ontwikkelt en deelt, zijn het de specialisten van FLUENT TEAMS die in het veld met betrokkenen aan de slag gaan. 

Bekijk case
Een team in overleg in een kantooromgeving

Samen de schouders eronder

Voor de BESTSELLER-groep, onder andere bekend van Jack & Jones, maakten we werk van teamgericht leiderschap van de filiaalmanagers. Doel was om meer eigenaarschap bij de vestigingsteams te creëren, met name op het gebied van klant- en verkoopgericht gedrag. Dat lukt nu met over de hele linie een groei in conversie, het aantal artikelen per bon, het gemiddelde bonbedrag én de bruto marge. 

Bekijk case
Een team in overleg in een kantooromgeving

Succesvol samenwerken op afstand

Hybride samenwerken biedt nieuwe kansen en mogelijkheden. Tegelijkertijd liggen er uitdagingen in het effectief en efficiënt samenwerken en behoud van een goede work-life balance. En in een internationale context zijn er cultuurverschillen om rekening mee te houden.

 

Bekijk case

Opleiding voor interne teamcoaches

Bij diverse klanten trainen we leidinggevenden, HR-professionals en agile coaches om hun rol als team- en organisatiecoach succesvol in te vullen. Daarmee bereiken we duurzame verankering van de best passende vaardigheden in teamontwikkeling.

Bekijk case

Offsite inkopers

Twee keer per jaar komen inkopers van een wereldwijd opererende producent en bottelaar van frisdranken en vruchtensappen uit alle landen bij elkaar.  Tijdens de tweedaagse offsite nemen de tachtig medewerkers deel aan een ervaringsprogramma. Samenwerkingsopdrachten zijn gericht op het creëren van een goede relatie met leveranciers. Een relatie die van belang is om de juiste producten op tijd en tegen de juiste prijs te krijgen.

Bekijk case

Wil jij met je team(s) aan de slag?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.